در حال بارگذاری ...
سهراب سلیمی در حاشیه بازبینی آثار منتخب استان فارس گفت:

معیار انتخاب آثار بر اساس کیفیت خواهد بود نه کمیت

استاد سهراب سلیمی عضو هیات انتخاب جشنواره تئاتر فجر در حاشیه حضور در شیراز جهت بازبینی نمایش‌های برگزیده استان فارس ، خاطر نشان کرد بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی دبیر جشنواره، معیار اصلی و تعداد آثار انتخابی بر اساس کیفیت خواهد بود.

به گزارش تئاتر فارس ، چهارشنبه ۱۴ آذر ماه هیات انتخاب آثار برگزیده جشنواره های تئاتر استانی کشور جهت حضور در در جشنواره بین المللی فجر در شیراز به تماشای دو اثر برگزیده بیست و نهمین جشنواره تئاتر استانی فارس نشستند.

هیات انتخاب متشکل از : استاد سهراب سلیمی ، افشین خورشید باختری و محمد حسن علیخانی پس از ورود به شیراز در تماشاخانه استاد محی الدین لایق نمایش : «گذشتن از گذشته ای که نمی گذرد» و پس از آن در تماشاخانه استاد هودی نمایش «یک هفته راه رفتن در بهشت» دو نمایش برگزیده جشنواره تئاتر استانی از تولیدات هنرمندان شیراز را مورد بازبینی قرار دادند.

در حاشیه این دیدار استاد سهراب سلیمی در گفتگو با تئاتر فارس گفت: بیش از دو ماه است که در کنار این دوستان مشغول داوری آثار برگزیده جشنواره ها در سراسر ایران هستیم که این سفر تئاتری با دیدن چند اثر دیگر در هفته آینده به اتمام می‌رسد.

این پیشکسوت تئاتر ضمن قدردانی از زحمات گروه های نمایشی سراسر کشور افزود: در طول این سفر به دلایل مختلف ترجیح دادم در خصوص تئاتر گفتگویی انجام ندهم چرا که ممکن است هر صحبتی در خصوص سطح کمی و کیفی تئاتر، باعث تصوراتی در ذهن هنرمندان در خصوص تایید یا عدم تایید آثار نمایشی شود به همین جهت در این خصوص ترجیح می دهم تا پایان داوری و اعلام آثار گفتگو نکنم.

سهراب سلیمی اما در پاسخ به این پرسش که این شکل بازبینی دارای چه نقاط قوتی به نسبت شیوه های گذشته دارد گفت: این نظر را نه بر اساس حضورخودم در این هیات مطرح می‌کنم، بلکه بر اساس تجربیات و نیازهایی که از گروه های تئاتری سراغ دارم مسلما این شکل بازبینی به مراتب بسیار از دیدن فیلم بهتر است ، چرا که تئاتر هنری زنده است، مخاطب در سالن و با قرار گرفتن در شرایط و اتمسفر اثر به تماشای یک تئاتر می‌نشیند ، تاثیراتی که مسلما در فیلم بخش عمده ای از آن احساس نمی‌شود.

سهراب سلیمی خاطر نشان کرد به دلیل محدودیت امکانات برخی از گروه ها نمی توانند از امکانات فنی مناسب بهره مند شوند و عملا فیلم تئاتر با مشکلات بصری و صوتی تهیه می‌شود و بخش اعظمی از خلاقیت ها و زحمات گروه ها قربانی میشود.و به نظر من به این شکل شرایطی مساوی و عادلانه تر در اختیار تمام گرو های نمایشی قرار میگیرد.

وی در ادامه در خصوص شکل بازبینی و داوری در جشنواره های منطقه ای که در گذشته جهت انتخاب آثار برگزار می‌شد افزود: جشنواره منطقه ای هرچند دارای فواید بسیاری بود و باعث آشنایی و تبادل تجربیات گروه های هر استان در یک منطقه می‌شد اما چون باز در هر منطقه داوری توسط هیات های جداگانه صورت می‌گرفت و نظرات و دیدگاه های چند هیات داوری در آن دخیل بود ممکن بود باعث تایید و یا رد نمایشی شود که می توانست در یک منطقه دیگر نظری کاملا متفاوت را بربیانگیزد.

این بازیگر تئاتر در پاسخ به این پرسش که در پایان این سفر دوماه و نیمه قرار است چند اثر به جشنواره راه پیدا کند و اینکه اصلا سهمیه و تعداد خاصی مشخص شده است با اشاره به حضور نادر برهانی مرند به عنوان دبیر این جشنواره گفت: خوشبختانه طی جلسات متعددی که پیش از آغاز بازبینی ها صورت گرفت ، تاکید اصلی نادر برهانی مرند این بود که امسال با این شکل انتخاب به‌صورت زنده آن‌هم توسط یک تیم یکدست در تمام کشور ، هدف بر کیفیت گذاشته شود.

او افزود: آنچه هدف اصلی ما است انتخاب بهترین ها از سراسر ایران جهت شرکت در این رویداد هنری است و خوشبختانه کمیت در دیدگاه دبیر جشنواره و بالطبع ما جایی ندارد، به همین دلیل پس از اتمام بازبینی و جمع بندی کلی، آثار بر اساس کیفیت معرفی می‌شوند که بر این اساس هیچ تعداد و یا سهمیه خاصی منظور نشده است.

 

گفتنی است جشنواره بین المللی تئاتر فجر در سال ۹۷ به دبیری نادر برهانی مرند در بهمن ماه جاری میزبان گروه‌های منتخب جشنواره های استانی در جشنواره بین المللی تئاتر فجر خواهد بود.

 

 

گفتگو از: نوید جعفری 




مطالب مرتبط

نگاهی به نمایش سیاه بازی «خواستگاری کتی ۲۰۲۰»

سیاه بازی در خاطره ابوریحان
نگاهی به نمایش سیاه بازی «خواستگاری کتی ۲۰۲۰»

سیاه بازی در خاطره ابوریحان

نمایش سیاه بازی «خواستگاری کتی ۲۰۲۰» به نویسندگی و کارگردانی علی ثابت در تماشاخانه ابوریحان میزبان علاقه مندان است، نوید جعفری کارگردان و منتقد تئاتر و سینما در یادداشتی به نقد و بررسی این نمایش پرداخته است.

|

نخستین گام بیست‌و‌هشتمین جشنواره‌ منطقه‌ای، محکم برداشته شد

نشاط اجتماعی و مشارکت مردمی در جشنواره‌ تئاتر پارس
نخستین گام بیست‌و‌هشتمین جشنواره‌ منطقه‌ای، محکم برداشته شد

نشاط اجتماعی و مشارکت مردمی در جشنواره‌ تئاتر پارس

جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس، پس از چهار روز ایجاد شور و نشاط فرهنگی و اجتماعی در شیراز و مشارکت حداکثری مردم در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی، امشب برگزیدگان خود را خواهد شناخت.

|

نگاهی به اجرای هملت، به کارگردانی آرمین حمدی پور

در جستجوی تئاتر در جستجوی هملت
نگاهی به اجرای هملت، به کارگردانی آرمین حمدی پور

در جستجوی تئاتر در جستجوی هملت

نوید جعفری؛* آرمین حمدی پور از جمله کارگردانان های جوانی است که تمامی کارهایش را دنبال کرده‌ام. دیدن اولین تجربه هایش بصورت اتفاقی تا دیدن کارهای اخیرش بصورت عمدی ، تجربه جالبی است از طی شدن مسیری ...

|

«مختک» در شیراز اجرا شد

«مختک» در شیراز اجرا شد

نمایش «مختک» به نویسندگی و کارگردانی فرهاد ارشاد، به مدت 10 شب در تماشاخانه استاد هودی شیراز به صحنه رفت.

|

نظرات کاربران