در حال بارگذاری ...
...

اجرای نمایش «دراگی و نورونی» در مدارس شیراز

اجرای نمایش «دراگی و نورونی» با موضوع آشنایی نوجوانان با مواد مخدر و توانایی نه گفتن به مصرف مواد مخدر در شیراز تهیه ، تولید و اجرا شد .

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در فارس ، نمایش «دراگی و نورونی»، محصول گروه هنرهای نمایشی خورشید شیراز به سرپرستی علی ثابت به نویسندگی مهدی ثابت و با طراحی و کارگردانی شیدا کارآمد، در اسفند ماه ۱۴۰۳ در مدارس ناحیه یک به روی صحنه رفت.

 این نمایش داستان نوجوانی را روایت می‌کند که در آستانه امتحانات دچار اضطراب و تشویش شده است. در این شرایط، دوست او ماده مخدری که خودش قبلاً استفاده کرده است را به نوجوان پیشنهاد می‌دهد تا تمرکزش را افزایش دهد. درست در لحظه‌ای که او در تردید به سر می‌برد، شخصیت «دراگی» به عنوان تجسم وسوسه مصرف وارد صحنه می‌شود و تلاش می‌کند نوجوان را به مصرف ترغیب کند. اما در مقابل، نورون عصبی او به عنوان نماد آگاهی و مقاومت وارد عمل شده، از نحوه‌ی کارکرد مغز پرده برمی‌دارد و بدین ترتیب نبردی میان عقل و وسوسه شکل می‌گیرد.

 

این اثر در تلاش است که با استفاده از روش علمی و دانش عصب‌شناسی (نورولوژی)، نوجوانان را از عواقب مصرف مواد مخدر و تأثیر آن بر مغز و رفتارشان آگاه سازد. مواد مخدر می‌توانند عملکرد نورون‌های مغزی را مختل کرده، تصمیم‌گیری را دشوار کند و وابستگی ایجادنمایند. نمایش با بهره‌گیری از این رویکرد علمی، تلاش می‌کند توانایی «نه گفتن» را در نوجوانان تقویت کند و آن‌ها را نسبت به اثرات مخرب این مواد هوشیار سازد.

 

نمایش «دراگی و نورونی» به سفارش سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز و با مجوز رسمی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ، بازی ستاره حسینی، شیوا نصیری، معصومه احمدی، )منشی صحنه)باران حسینی، (مدیر صحنه) سعیده زمانی، (مدیر تولید) غزاله باباسنی، (طراحی و دوخت لباس) مریم شکری، (عکاس)فاطمه حکیم اصل، (ساخت دکور)شهیار قوی پنجه (آهنگسازی) احسان زارع قشلاقی، (طراحی پوستر) شیداکارآمد،تولید و اجرا شد.

 

این نمایش با استقبال گرم دانش‌آموزان و مدرسان مواجه شد و توانست پیام روشنی درباره خطرات مصرف مواد مخدر و اهمیت تصمیم گیری و انتخاب‌های آگاهانه را به مخاطبان نوجوان خود ارائه دهد. همچنین در ادامه قرار است این نمایش در فروردین و اردیبهشت در ناحیه ۳ و ۴ شیراز اجرا شد.